fbpx
+31 (0) 20 244 3130 | +31 (0) 70 221 0373 | Transparant & betrouwbaar advies | Persoonlijke betrokkenheid | 24/7 bereikbaar | Service op maat | Exclusieve kansen voor de markt uit

FAQ

In de FAQ geven wij antwoord op de meest gestelde vragen

Heeft u een vraag, kijk dan eens of uw vraag op de FAQ pagina wordt beantwoord.

FAQ (Ver)kopen

Wat betekent “Kosten Koper”?

“Kosten Koper”, meestal afgekort als k.k. achter de vraagprijs, betekent dat de overdrachtskosten voor rekening van de koper komen. Dit zijn de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn de overdrachtsbelasting (2%), de notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven daarvan in de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de (notaris)kosten voor de opmaak en inschrijving van de hypotheekakte. Heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld om de woning te verkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. De verkopende makelaar is immers belangenbehartiger van de verkoper en niet van jou als koper. De makelaarscourtage voor een aankopende makelaar komt wel voor rekening van de koper.

Mag een makelaar doorgaan met bezichtigen als er al wordt onderhandeld?

Dat mag. Een onderhandeling hoeft nog niet tot een verkoop te leiden. De verkoper heeft altijd het recht om verder te zoeken naar een andere koper en zal mogelijk willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft ten slotte niet de beste te zijn. Soms zijn er zelfs zo veel belangstellenden, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper zal zijn. In dat geval kan de verkopende makelaar in overleg met de verkoper besluiten de lopende onderhandelingen af te breken en de biedprocedure te wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle bieders een gelijke kans om het hoogste bod uit te brengen.

Hoe werkt het opmaken van een koopovereenkomst?

Wij laten onze koopovereenkomsten uitsluitend opmaken bij notarissen.

Hoe werkt het tekenen van een koopovereenkomst?

Dit kan zowel digitaal als gewoon op papier. Het merendeel van de ondertekeningen gaat tegenwoordig digitaal. Dat kan op afstand geregeld worden via de notaris. Iedereen die de koopovereenkomst moet ondertekenen krijgt dan een persoonlijke link toegestuurd waarmee de identificatie wordt gecontroleerd. Tekent u liever niet digitaal? Voor het ondertekenen van de papieren versie kunnen deze persoonlijk (laten) tekenen bij de notaris, óf de documenten per post versturen. 

Wanneer is een koopovereenkomst rechtsgeldig?

Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Hoe weet ik of de financiering rond is?

Het kan zijn dat de kopers aan ons laten weten dat de financiering rond is, maar ze zijn niet verplicht dit te melden. Wij geven dit uiteraard aan u door als wij hiervan een melding krijgen. Horen we niets en zijn de voorbehouden verlopen? Dan betekent dit dat het rond is en de (ver)koop definitief is. 

Is en energielabel verplicht?

Sinds 1 januari 2015 is een energielabel verplicht geworden bij de oplevering van jouw woning, wanneer deze is verkocht. Als je geen definitief energielabel kan overhandigen bij de overdracht van jouw woning, dan riskeer je een boete.

Hoe kies ik een goede taxateur?

Wij hebben verschillende onafhankelijke taxateurs in ons netwerk. Neem contact op voor meer informatie.

Huren

Wat betekent aanhuren?

De term aanhuren is in eerste instantie een andere term voor het huren van ruimte of woning. Dit begrip wordt vaak gebruikt in de makelaardij, als tegenovergestelde van verhuren.

Algemeen

Wat onderscheid Den Uyl Real Estate van andere makelaarskantoren?

Den Uyl Real Estate is:

  • 24/7 Bereikbaar & betrokken familiebedrijf
  • Breed netwerk met exclusieve kansen
  • Betrouwbare & transparante service op maat
  • Resultaatgericht o.b.v. no cure – no pay

Benieuwd hoe anderen onze service hebben ervaren bij het kopen van een huis? Kijk eens op deze pagina.

Heeft u uw vraag niet in deze FAQ kunnen vinden?

Neem contact op om uw vragen te behandelen.

DutchEnglish